Brutal gjensynsglede


In the Woods...
Southern Discomfort
Kick Scene, 9. september 2016

TERNINGKAST 4

In the Woods... blåste kanskje ikke taket av Kick på fredag kveld. Men etter alle disse årene var det likevel godt å se dem igjen.

Introen er pur Pink Floyd. Teppene av atmosfærisk synth og eteriske klanger høres ut som om de blir overført fra ute i verdensommet et sted. At det tar flere minutter før trommene, gitarene og vokalen alle er kommet til, svekker ikke akkurat inntrykket av at "Yearning the Seeds of a New Dimension" er In the Woods... sin egen "Shine on You Crazy Diamond". Vel, sånn føles det i hvert fall inntil låten overstyres av brutale blast beats og isnende black metal-skrik.

Det er 16 år siden sist In the Woods... sto på scenen i hjembyen. Tvillingbrødrene Christopher og Christian Botteri spiller fremdeles henholdsvis bass og gitar. Anders Kobro sitter fremdeles bak trommene. Men Jan Kenneth Transeth vil nå for tiden heller booke konserter enn å synge selv, og er blitt erstattet med britiske James Fogarty. Han høres ofte til forveksling ut som sin forgjenger. Keyboardist Job Phenex og gitarist Kåre André Sletteberg fyller de siste plassene.

"Heart of the Ages" kommer som et kaldt gufs fra tidlig 90-tall. "Blue Oceans Rise (Like a War)" er mer rendyrket melankolsk og lover godt for comeback-abumet "Pure". Men selv om det låter gromt når det skal låte gromt – som når gitarriffene er på sitt aller tyngste og Kobro virkelig får fart på basspedalene – blir konserten aldri fullt så autoritær som man kunne ønske. Kanskje er lydnivået i høfligste laget, kanskje skorter det litegrann på patosen. In the Woods... overvelder i hvert fall ikke i kveld.

Når det er sagt: Det skal godt gjøres å ikke glise når bassist-Botteri med synlig stolthet planter foten på monitoren og flasher djevelhornene. Og det gjør han hver eneste gang anledningen byr seg. De er kanskje ikke verdens mest karismatiske band, In the Woods..., men ingen kan betvile at det er ektefølte greier de driver med. Det var godt å se dem igjen.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 10.09.16
© Tekst og foto: Roy Søbstad

Kommentarer